torsdag 16 februari 2012

Dom värsta timmarna i mitt liv...

Upptäckte de igår kväll, när lotten hade åkt hem. Viggo låg och sov i Henkes famn när han tittade på fotboll på tvn. Viggo har inte gjort det sen födseln men när han va ca två veckor gammal blev han förkyld och snorig och började spy i små mängder. Inget ovanligt, nästan alla bebisar spyr juh nån gång. Men igår spydde han ganska mycket 5-6 gånger under dagen. Han åt sista gången ca kl åtta, men inte mycket och detta resulterade också i en ganska stor spya. Tänkte inte mer på de innan vi skulle byta till pyjamas, fick väcka honom strax efter 11. Inte heller jätte ovanligt. Men på väg in till sängen somnade han om, utan att ha ätit - mycket ovanligt för Viggo. Han brukar alltid vara hungrig efter så "många" timmar utan mat. Efter många om och men, och telefonsamtal med mamma fick jag väckt honom strax efter tolv, fick då i honom lite mat. Ammade ca en kvart och allt verkade lungt, gott tänkte jag nu har han iaf mat i magen och skulle precis lägga ner honom när han spydde igen...ringde mamma som i sin tur ringde akuten och kollade med dom om de e nått man behöver oroa sej för. Under tiden spydde han igen. Han kändes väldigt slö och va inte riktigt sitt pigga jag. På akuten sa dom att vi gärna fick komma dit å kolla, så han inte höll på att bli uttorkad. Små bebisar blir juh de så lätt.
Vi klädde på oss och skulle precis gå ner till bilen när han spydde igen, har nog aldrig varit så orolig i hela mitt liv! Väl inne på akuten kom mamma dit, hon jobbade natt och dom hade de väldigt lugnt på sin avdelning, vilket va tur. Skönt att slippa sitta där själva!
Fick vänta nästan en timma, då han är under tre månader så kallade dom in neonataljouren, dom kollade om hade feber, gått upp i vikt sen förra bvc-besöket och några andra saker. Det såg bra ut, han va inte uttorkad.
Han har en något omogen övre magmun, ganska vanligt på små bebisar och inget att oroa sej för men som resulterar i spyor. Överskotts spyor kallar dom de, när dom har fått i sej för mycket.
Så underbart att veta att allt är bra! Vi avslutade vårat lilla sjukhusbesök men en mysig amningsstund på mammas avdelning med en kopp kaffe :) (kl 3 på natten). Fick också träffa några av hennes trevliga kollegor :)


Bilden är tagen idag, och idag känns Viggo mer som sej själv :)

4 kommentarer:

  1. sikken tur att det inte va ngt allvarligt <3

    SvaraRadera
  2. Syster och moster Alice16 februari 2012 kl. 17:42

    Va bra att det ordnade sig! Viggo är en liten kämpe :)
    Gud va han är lik dig här på denna bilden tova :D

    SvaraRadera
  3. Ja, min lilla kämpe :) hehe tycker du de?! :) kram

    SvaraRadera
  4. Syster och moster Alice17 februari 2012 kl. 09:32

    Hehe ja, jag kan inte sätta fingret på det men han va verkligen mamma upp i dagen här :) kram

    SvaraRadera