tisdag 29 maj 2012

Bröd med räkröra :)

Hittade ett recept i boken på ett LCHF-bröd. Så igår kl 7 på morgonen (hör och häpna) ställde jag mej och bakade bröd. Fast så svårt va det inte och absolut inte så märkvärdigt om det låter. Hehe
Ett jätte bra recept om man mitt i "bantnings-perioden" skulle tröttna lite på alla ägg man äter :)
Här har ni receptet, och det tar bara ca en halvtimma att göra :)

250g keso
3ägg
1dl fibrex
1/2dl krossade linfön
1msk fiberhusk
1dl mandelmjöl
1tsk bakpulver
1/2dl strimlade soltorkade tomater
1/2dl oliver
salt, peppar och paprikapulver
3dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop keso med äggen. Blanda i fibrex, frön, fiberhusk, mandelmjöl, bakpulver. Tillsätt strimlade soltorkade tomater och oliver (som jag valde att hacka i lite mindre bitar), samt salt, peppar, paprikapulver och andra kryddor som du gillar.

Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 15min. Skär i bitar och förvara i påsar (eller ät med en gång, super goda när dom är helt nybakade!).

Räkröran:
2 hårdkokta ägg
250g skalade räkor
1dl crème fraiche
1/2dl majonäs
1msk riven pepparrot
1/2dl hackad gräslök
1krm svartpeppar

Hacka ägg och räkor, spara några räkor för garnering. Blanda med crème fraiche och majonäs. Tillsätt pepparrot och gräslök. Smaka av med svartpeppar. Klart! :)
Jag valde att ha röran på en bit LCHF-bröd men man kan även ha de i avokado :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar