(12 stycken)
Ingredienser:
Cupecaken:3 stora ägg
2,5dl socker
1tsk vaniljsocker
100g smör
1dl mjölk
3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 halv nypa salt
1st citron (skalet och saften)
Mörk cholkadmousse:
100g mörk choklad, juh högre kvalité desto godare smak!
2st äggulor
1msk socker
1 halv msk varmt kaffe
1msk mörk rom
1,5dl vispgrädde
1 halv ask färska hallon
Vit choklafrosting:
300g vit cholkad
300g pfilladelfiaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Rör i rivet skal och saft från citronen.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt svalna helt innan de fylls med chokladmousse och färska hallon.
9. Skär av toppen på cupecaksen! Gröp ur cupcaksen något. Fyll till 3/4 med chokladmousse och tryck i ett hallon.
10. Lägg på locket och bred eller spritsa på frostingen.
Mörk chokladmousse:
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Vispa äggulor och socker krämigt.
3. Rör i varmt kaffe och rom, sedan den varma smälta chokladen.
4. Vänd samman med mycket lätt vispad grädde.
Vit chokladfrosing:
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Vispa chokladen med philladelphiaosten till en krämig frosting.
Lycka till :)
dom ser ju helt underbara ut :)
SvaraRaderaTack :) Kan verkligen rekommendera dom, dom smakade helt underbart! :) hihi
SvaraRadera