onsdag 15 september 2010

Kykling och ädelostsås (reseptet som jag lovade)

Värdens goaste sätt att äta kykling på, och inte så svårt att göra! Perfekt om man ska ha bjuda hem folk eller bara vill ha en mysig kväll med sitt hjärta :)

Välj antal kyklingfiléer efter antalet personer.
Smöra en form, lägg i filéerna, peppra och salta, någon klick smör eller olja på sen in i ugnen i 225 grader (under tiden du gör såsen)
Sås:
4 msk margarin
5-6 vitlöksklyftor, beroende på storlek
4 dl matlagningsgrädde
4 dl cream freich
4 msk tomatpuré
Koka samman allt i en ganska stor kastrull, smak sätt med peppar och salt (var dock lte försiktig med saltet tills ädelosten är i för den är ganska salt i sej).
Smula ner 300 gr ädelost i såsen och låt det puttra en liten stund, samak av och tillsätt mer salt eller peppar om de behövs.
Häll såsen över käklingfiléerna (om dom är klara, får ej vara råa) och ställ in i ugnen igen. Låt stå där i 15 min.
Servera med ris och sallad + ett gott vin :)

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar